søndag 4. september 2011

Flislegging og behandling av gulv.


Vi fikk en hyggelig overraskelse da vi kom til hytta denne helgen. Det var stelt på tomta og kjørt på flere lass jord. Innkjørselen var fylt opp og planert fint. Kanskje jeg kan så noe mer i høst? Det har grodd fint i frøene jeg kastet utover tidligere i sommer. Uno har montert oppvaskkum, blandebatteri og benkeplate. Benkeplata er ubehandlet, noe som er skikkelig uklokt, da den trekker til seg alt søl. Her må det oljes så fort som mulig!
Tåka lå tett, så vi kunne med god samvittighet holde på inne. Vi hadde planer om å gå fjelltur, men det byr seg helt sikkert en ny mulighet senere i høst.

 Så har vi fått  stikkontakter, brytere og lys i lamper, både ute og inne.
Jeg har oljet gulvene på alle soverommene med to strøk. Først hvit dekkende dekorvoks fra Osmo, og som toppstrøk silkematt hardvoksolje. Det ble så fint, og det var enkelt og moro å gjøre jobben.
Nå er også badet klar for flislegging, har hatt på nok membran. Vet ikke om Uno gleder eller gruer seg for den jobben.

 Han som solgte oss sine gamle dører rimelig, skulle sett hvor fine de er nå. Dette er døra inn til badet, og tusenkunstneren Uno har gjort dørkarmen kortere og laget ny "flat" dørstokk. Døra er kuttet i nedkant for å få en liten lufteåpning. Dette er puslearbeid som tar tid, men fint er det blitt! Karmer og dører skal males et strøk til når alle dørene er satt inn.
 I gangen er flisene lagt etter nøye måling og kutting.
Nå må det tørke noen dager før flisene skal fuges.
 Her har vi satt inn vask og speil på vaskerommet. Det ble god plass til 60 cm vask, og de to skuffene rommer mye. Veldig kjekt med skuffer i baderomsmøblene!
 På vaskerommet og badet skal vi ha like gulvfliser. Slike små som ligger rundt slukrista, skal vi også bruke i dusjnisjen. Her ligger ikke flisene i samme retning, men de er bare prøvelagt og ferdig kuttet. Uno klargjør hele gulvet før han begynner å lime fliser.
I morgen skal vi bestille trapp, og vi har tatt mål og noen ekstra bilder til trappemakeren. Får håpe vi har vært nøye nok med måltakinga. På loftet lyser det i to vegglamper som elektrikeren har montert for oss, og i spisestua skinner lyset fra spoter. Vi synes vi har kommet langt i arbeidet med hytta.

1 kommentar: