mandag 18. juli 2016

Sommerferie 2016

Jeg har ikke skrevet innlegg på bloggen på et år, men det betyr slett ikke at vi er lite på hytta. Det er ikke så mye nytt som skjer, vi koser oss på Falkeblikk og er flittige brukere av turområdet gjennom alle årstider. Hytta har virkelig blitt et samlingspunkt der alle generasjoner stortrives. Sommeren 2015 tok min mor på 88 år stolheis for første gang i sitt liv. Det var veldig artig! Fra toppen gikk hun en lang tur som endte tilbake på
hytta, vi er stolte av den spreke dama.

I år valgte vi å tilbringe hele tre uker på hytta i ferien. For det meste skulle vi ligge i hengekøya og lese bøker, sykle og gå turer. Prosjektet denne ferien var terrassegulvet. Den brune beisen vi har brukt, har blitt så stygg med ujevn slitasje. Vi brukte beisfjerner, skrubbet så musklene verket, og så pusset vi lett før jeg beiset med shimmergrå. Det gikk bedre enn forventet. Faktisk ble det veldig pent! At jeg verket i alle muskler, tar jeg som et godt tegn på at jeg har gjort nytte for meg.


Vi deltar i topptrimmen Gausdal og får tips til nye turmål, og utover høsten satser vi på å rekke alle ti toppene.
 Første mål ble til Dørdalsknappen, en kort og lett tur som passer for alle. Fra toppen skuer en utover vidder, fjell og vann. Vakkert! Senere tok vi samme tur med barnebarna, som heldigvis er blitt glade i fjellturer. Liker en geocaching, bør man lete her!
 En annen lett tur går til Ørnekampen og Kristianvarden. Det ble dobbel runde på oss her også. Kjempefine stier, store deler uten noe særlig stein.
Det er selvsagt ønskelig å med sol og varme, men vi vet at været kan by på mye så høyt til fjells. Været har variert veldig, sol og regn har skiftet på, og sannelig fikk vi også en kraftig haglskur.
Husk å stenge alle porter, det er mange dyr på beite! Ny sykkeltur for oss gikk om Nustadhaugen, en fin, koselig og lett tur. Flokkene med storfe ble litt forstyrra av oss, tror ikke de var vant til å se syklister, vi var de eneste syklistene her.

Jeg har sikkert vist bilder fra panoramastien tidligere, men denne stien er vel vår favoritt.

DNT-stien her er en del av Peer Gynt-stien som går fra Skeikampen og videre til Fagerhøi og Gålå.
Skeiselva har tatt imot mye nedbør og var vannrik. Jeg mener det er første gang vi har måttet ta av oss på beina og vasse over. I grunnen er det ganske deilig å svale beina etter å ha vandret noen timer.

Svarttjønnet innbyr til et bad når været tillater det, men foreløpig frister det ikke denne sommeren.
Favorittplassen, førstemann opp kan nyte morgenkaffe i de nye stolene. De gamle stolene har gjort tjeneste for oss i mange år, og før oss for ei venninne som fant dem på hytta hun kjøpte.Helt borte er de dog ikke, de er forfremmet til loftstua, der vi har TV-krok for de yngste.
På de fleste uteplasser i hyttegrenda står bålpanna klar, og så snart muligheten byr seg, smaker det med et måltid i det fri. Vi liker å lage grønnsakspakker i folie, men da det var tomt for
 folie, la jeg løk, squash, agurk og tomat rett på grillen. krydret og oljet. Det ble jo kjempegodt!
Fine fjellet vi er så glad i!
Vakker setergrend, her står vi ned på ski i supre løyper om vinteren. Det er trivelig å feriere i ei levende grend med seterliv, klingende bjeller og lyden av sau og storfe. Angen av nyslått gress, varme myrer og rik flora er avstressende.
Verdens nydeligste lam!
To gode venner på tur.
Kort vei fra hytta og rett til topps!
Nå er de yngste raskest og flyr foran!
Knutshola ved Kyrakampen. Her drømte man en gang i tiden om å finne sølv. Veldig spennende, men kaldt og litt skummelt. Går man for langt inn, kommer man til dypt vann.
Toppen av Kyrakampen. I år hører den med til de ti toppene som er topptrimmen Gausdal.
Når vi er ute på tur, leter vi ofte etter cacher, og like i nærheten av Knutshola fant vi en.
Sag og spikkekniv er kjekt å ha med. Vi finner emner til å spikke små og større "knerten"-figurer.
Kikkerten må også være med!

1 kommentar:

  1. Savn.... Så herlig dere har det ved Skeikampen. Hvis jeg skulle solgt hytta mi,og kjøpt meg en ny,så har Peer Gyntveien vært et av områdene jeg har vurdert. Men langt å kjøre. Skulle til Røsslyngsetra i sommer,men det blir kanskje i høst.De to kampene dere har vært på er herlige turer :-) Ha en flott hyttehøst ved Skei:-)

    SvarSlett