søndag 17. juli 2011

Badet tar form.

Da har vi hoppet uti det og startet med rommet som krever størst innsats og en del funderinger. For oss selvbyggere er det bare helt nødvendig å studere det nyeste innen teknisk litteratur før vi setter igang. Takk til Sintef Byggforsk for utførlig instruksjon! På badet skal det også være badstue. Og nå er vi utrolig fornøyd med helgens økt og krysser fingrene for at alt er riktig utført. Siden vi skal ha fliser på veggene, måtte dampsperren mot ytterveggen fjernes og klemmes godt mellom lekter på hver side. Så ble hele veggen lektet 5 cm og et nytt lag isolasjon lagt. Vi har slått på rupanel og laget dusjnisje. Ved siden av dusjnisjen skal badstuen være, og den skal jo ha ventil både oppe og nede, diagonalt fra hverandre. Gruble, lese....Hadde ikke lyst til å ha en ventil innerst mot taket ved siden av dusjen.
Løsningen ble å lage en luftekanal med tversnitt 10*10 cm over badstutaket. Synes ikke det er enkelt å forklare, men kameraet hadde flatt batteri, så bilder kommer senere. Badstutaket ble laget ferdig før vi "heiste" det på plass.
Forhåpentlig blir det ikke lenge før rørlegger og elektriker kan fortsette med noe mer arbeid.
Lørdag skinte sola og varmet godt. Så fint det er å kunne stå ute med saga! Ikke noe sagflis og rot innendørs. Men søndag måtte vi pent bære alt inn igjen, regnet kom med økende styrke. Denne sommeren fylles vannmagasinene, får håpe på billig strøm.
Har også malt pipe og peisene. Det går mye maling, og tre-literen rakk ikke helt rundt. Kjøkkeninnredningen fraktet vi en solskinnskveld sist uke. Enn så lenge står eskene midt i stua.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar