torsdag 16. juli 2015

Frodig sommertid på Falkeblikk!


Etter en lang og aktiv vintersesong, nyter vi sommeren på hytta.
En hytte må ha navn, og den "gamle" hytta vår het Falkeblikk. Nå har vi hatt besøk av falk i hagen,  og sett at den fanget mus. Den har sittet på balkong-rekkverket, enkelt å se, da den har lagt igjen ekskrementer. Fjær har vi også funnet, og det kan være tårnfalk, men er ikke skråsikker. Da Iver Aleksander skrev og tegnet i hytteboka sist helg, skrev han: hytta Falkeblikk.
Veldig koselig å videreføre navnet!
På forsommeren beiset vi hytta og uthuset. Var litt av et pirk rundt vinduene, men vi har skjønt at det er smart å bruke liten pensel og ta seg god tid. Da jeg malte vinduene første gang, var det rikelig med maskeringstape rundt alle kanter. Likevel ble det ikke fint nok, lurte seg noe hvitt der det ikke skulle være. Men nå er det bare kjempefint, og så herlig at begge byggene endelig har samme farge!

Vi hadde med oss barnebarna ei helg mens foreldrene trente langsykling før Lillehammer-Oslo. Tålmodig ventet de på napp i elva som renner gjennom Paradis, men forgjeves. Men neste gang, kanskje? De har spikker Knerten-figurer og de har malt sine egne utemøbler.

Vi har fått vår egen bugnende blomstereng, og som den blomsterelsker jeg er, går jeg med nesa i bakken og studerer alt som gror. Men jeg fjerner en del tyrihjelm, den er visst veldig giftig.
 
Taket er også blitt frodig og fint. Det klippes på høsten og gjødsles på våren.

Jonsokblom, ballblom og storkenebb blant vier, og snart står mjødurt og prestekrage i blomst igjen.
Så har vi balderbrå, som egentlig regnes for ugress, da særlig i åkrene. Har ikke alt på bilder, men vi har mye forglemmegei også.


Stor, sporty gutt!

Hele fjellet er sommerpyntet med blålyng og greplyng.



Nye klopper er lagt ut over de våteste myrområdene, så blir det lettere framkommelighet, spesielt for alle stisyklistene.
Mens vi er hjemme og på jobb, blir en del av uteområdet ved Falkeblikk forskjønnet. Det er særlig rundt uthuset noe måtte gjøres, så i disse dager er en gravemaskin på plass for å flytte masse og fylle på mer jord og så gressfrø. Tror det blir lagt noen tråkkheller og trappetrinn foran uthuset. Får også mer plen mot nord, men blomsterenga får ingen røre. Det skal bli spennende å komme på hytta neste gang!



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar