mandag 9. mai 2011

Fine tak


Våren er kommet til Skeikampen, og i bakkene blomstrer hvitveisen. Bjørka har fått museører, og vi er fornøyde med vår egen innsats denne helgen. Uno har nok engang greid å lage flott tak uten bruk av listverk. Vi jobbet oss oppover mot det flate partiet fra begge sider. Så ble det laget mal for de to ytterste bordene i toppen. De er nå vel en cm smalere, og på baksiden er det saget bort et lite hjørne. Det tar litt tid, men er vel verdt det.

Soveromsgangen har fått tak, og her lektet vi for å få bordene på tvers, slik at de passer mot trappeoppgangen. Overgangen her ble også kjempefin!

På bildet kan man nesten ikke se hvor bordene er limt sammen i skråen mot loftet.
 Her er det ene bordet skråskjært og limt mot det vannrette bordet.
 Bilde tatt mot loftet.


 Begge peisene er nå ferdig montert. De er ikke så pene enda, mangler litt puss og maling.Stuepeisen er ny, men kjøkkenpeisen har vi kjøpt brukt. Den er selvsagt rentbrennende! Vi la inn en tennbrikett for å teste trekken.
 Vi har senket denne peisen litt for å være godt innenfor kravene til godkjent høyde mot taket over. Alternativet hadde vært å tette toppen og lage åpninger i front, men det var lite fristende. I vedrommet under ses inntaket for friskluft. Peisbildene er litt små, tatt med mobil.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar