tirsdag 15. oktober 2013

Fabelaktig høst-helg.

 Det er ikke mye som gjenstår før uthuset er ferdig utvendig. Lørdag sto vi på fra tidlig morgen til sola var gått ned og det begynte å bli mørkt. Nå gjenstår hjørnekasser, omramming av døra samt vindskier. Vi har kjøpt reoler og skal "flytte inn" om ei uke. Håper vi får planert rundt uthuset med stein og grus før frosten kommer.


Søndag tok vi fri og la ut på tur. Det ble en fin runde på ifølge GPS'en 15 km. Vi startet innover Peer Gyntveien og tok av på sti mot Svarttjern. Videre gikk vi opp Avlundkampen og tilbake over Skeikampen og ned slalåmbakkene. Den vi ser fra hytta, har vi døpt Z'en. Ser hvorfor?

Naboen over jordet har satt opp nydelig skigard, og en ny hytte er snart klar for innflytting.

torsdag 10. oktober 2013

Høstferie


Da fikk vi det til, med god hjelp av en sønn! Tangens til 25 grader er høyda (x) delt på grunnlinja, 149,5, rundet av til 150 cm. Deretter trakk vi fra høyda på den lille trekanten i toppen. Høyda opp til mønet ble rundet av til 68 cm.  
 Og så stemmer regnestykket med virkeligheten, og alle taksperrene kunne plasseres på drageren i riktig vinkel! Deretter la vi på vindsperre og lekter før rupanelet ble lagt på. Det blir ikke lagt på jord før til neste år, men asfaltpappen holder taket tett i vinter. Vi monterte takrenner før vi la pappen på. Så festet vi vindsperre, spikret på musebånd nederst og lektet rundt alle veggene. Tømmerfalspanelet kom ubehandlet, men vi beiser bordene etter hvert som de blir skrudd på plass.

 Jeg fortsetter å stå ved saga, så både lekter og panel er målt og kappet av meg. Har moro av å få minst mulig kapp til overs, svinn, altså. Hvert bord blir vurdert etter lengde for å se hvordan vi kan få mest mulig ut av det.

 Vinduene kom ubehandlet, men grunnet, så de har vi malt to strøk. Selve glassene satte vi inn helt til slutt. Døra er av type stalldør, og den slapp vi å behandle. Fine vinduer, akkurat passe små! Produktene kommer fra KIPA vinduer A/S, produsert i Danmark. Uthuset blir ikke isolert foreløpig, men så godt det allerede er å kunne sette diverse utstyr inn her!
 

 Høstferien besto ikke bare av arbeid. Vi hadde de to flotte barnebarna våre med hele uka. Så snille gutter! Vi var både på sykkelturer og fotturer med dem. De fikk være med på å lete etter GEO cacher igjen, fant fire stykker. Inne bygde de hytte av puter, pledd og skinnfeller. Det var dans og spill, tegning, klipping og liming. De fant lekekamerater på andre hytter. Farfar og farmor er utrolig glade for at de små koser seg på hytta. Da vet vi at hyttebygginga var et godt valg.