mandag 26. august 2013

Nytt byggeprosjekt igang.




 Hytta vår er romslig på de fleste måter. Selv om vi er mange, føles det aldri trangt eller at vi går oppi hverandre. Men alt skiutstyret, veden, og ikke minst alt verktøyet som Uno til enhver tid trenger, hvor skal det være? Det er alltid greit med ekstra lagringsplass, og nå begynner fundamentet til uthuset å ta form. Det blir på 3*3,90 og virker stort nok. Vi får se, da! Forskalingsblokkene har vi kjøpt på Byggmax, og de er 50 cm lange, 20 høye og 15 brede. Ferdige hjørneblokker gjorde jobben relativt enkel. Impregnert bunnramme er tilpasset, hull med bolter på plass. Boltene med mutter i enden trykkes ned i den våte støpen. Da slipper man å bore i støpen etter at den er tørr. Smart, ikke sant? Bunnramma løftes av for å legge asfaltpapp under når reisverket skal opp. Håper vi får støpt såle innen et par uker!
Det begynner heldigvis å grønnes der vi fylte opp tomta i sommer, og lekeplassen er helt topp for aktive små gutter. Sist helg var vi på sykkeltur og topptur til Skeikampen. Vi har også funnet vår første geo-cache! Vi var like i nærheten av hytta, og Iver Aleksander lette ivrig.Jeg håper å få med barnebarna på flere nye steder på denne måten.

søndag 18. august 2013

Ferdig terrasse med rekkverk

 
I sommer har det blitt mye farting og litt for lite tid på hytta. Men vi har hatt noen flotte solskinnsdager på fjellet, med både kos, turer og effektive arbeidstimer.
 Endelig er terrassen ferdig med rekkverk og beiset gulv. Vi venter til neste år med å beise de delene som er impregnert. Jeg tok et strøk på innsiden av bordene før de ble skrudd på, og det sparte vi mye tid på. Tok også et strøk tømmerbrun på utemøblene. 
 


 
  

 


 


Gulvet er skikkelig rengjort med terrasserens og beiset med tømmerbrun beis. Været var helt strålende med god tørk mens vi jobbet. Pakket og låste før trammen ble smurt.  Men vi likte det ikke da vi møtte på et skikkelig regnvær på hjemreisen. Beisen skulle ha et døgn tørketid, og vi så for oss at beisen, som er på vannbasis, skulle regne bort.  Det gikk så fint at!


 


Noen småprosjekter inne har vi også utført. Det var ønske om blå seng på gutterommet, og til vinterferien kunne de sove i blåfjellblå seng. Uno laget bokhylle av hobbyplater, dermed ble det både kommode og hylle i samme farge. Tok bildet med mobiltelefonen og er ikke helt fornøyd med kvaliteten, men rommet er blitt veldig fint og falt i smak hos beboerne.