søndag 29. mai 2011

Panel på soverom

 Nok ei helg har vi tilbragt på byggeplassen. Det hender nok innimellom at vi synes det er kaotiske tilstander og føler vi ikke har kontroll. Det er så veldig mye vi skal gjøre, og helgen har bare to dager. Vi holdt på til ti fredagskvelden, og lørdag ga vi oss klokka åtte. Søndag begynte vi å rydde ved seks-tiden. Og da så det slett ikke verst ut! Vi har gjort ferdig veggene på loftet, alt er beiset, og gulvet har fått to strøk Osmo hardvoksolje naturell, silkematt. Dørkarmen er grunnet og malt med to strøk bomull, og døra er hengt på plass. Alle dørene ble malt hjemme i vinter. Jeg glemte å ta bilde før jeg oljet gulvet siste strøk!
 Så er vi endelig begynt å panele på soverommene. Vi synes perlestaff er tidløs og vakker. Det blir mer svinn med stående panel, men det blir pene avslutninger i hjørnene. Her er bordene skåret på langs og limt. Vi har skråspikret ved fjæra, så ingen spikre synes.


 Veggen er isolert, og siden vi satte den opp etter at taket var lagt, har vi luset med tettemasse.
Søndag morgen lå det nysnø på toppen av Skeikampen!
Neste arbeidsøkt blir i pinsen, vi trenger å gjøre litt annet også. Gleder meg til å reise til Krakow denne langhelgen.

søndag 22. mai 2011

Arbeid på loftet.

 Et godt sted å være, litt kaotiske tilstander? Neida, bare en artig arbeidsplass!

Vi begynner å kle veggene på loftet og hadde håp om å bli ferdige på en helg siden Øyvind også er med oss. Han kapper lengder og mor beiser bord. Lurer på hvor mange meter jeg har behandlet til nå? Men arbeidet går lett, og vi kommer langt. Uno lager reisverk som skiller stue fra soverom. Den store spikerpistolen er god, men den lille brukte han noe tid på å reparere, den er litt ustabil. Det går ikke alltid som man tror, uforutsette ting skjer. Må regne med litt!
 Vi kom nesten i mål, stua oppe er kledd med slettpanel i to bredder, samme som vi skal bruke til stua og spisestua nede. Vi studerer på hva slags farge vi skal bruke der, det er mye å velge i. De lave (189 cm høye) rommene oppe har vi valgt å beise kalkhvite som taket. Faktisk er vi overrasket over den gode romfølelsen, det er store rom med god plass.
Deleveggen mellom soverom og stue mangler, men alle de andre veggene er ferdige.
 Trodde vi skulle fått satt inn første dør, men hjemme lå hengslene!
På soverommene har vi valgt perlestaff-panel. Kanskje jeg kan behandle gulvene til helgen?
Jeg har forresten også vært ute og sådd gressfrø, naturblanding. Må hjelpe naturen litt, selv om vi vet at gravemaskinen kommer senere i sommer for å gjøre siste finpuss.
Det er bare fire uker til sommerferien, og da skal vi tilbringe tre uker på hytta. Vi gleder oss!

mandag 9. mai 2011

Fine tak


Våren er kommet til Skeikampen, og i bakkene blomstrer hvitveisen. Bjørka har fått museører, og vi er fornøyde med vår egen innsats denne helgen. Uno har nok engang greid å lage flott tak uten bruk av listverk. Vi jobbet oss oppover mot det flate partiet fra begge sider. Så ble det laget mal for de to ytterste bordene i toppen. De er nå vel en cm smalere, og på baksiden er det saget bort et lite hjørne. Det tar litt tid, men er vel verdt det.

Soveromsgangen har fått tak, og her lektet vi for å få bordene på tvers, slik at de passer mot trappeoppgangen. Overgangen her ble også kjempefin!

På bildet kan man nesten ikke se hvor bordene er limt sammen i skråen mot loftet.
 Her er det ene bordet skråskjært og limt mot det vannrette bordet.
 Bilde tatt mot loftet.


 Begge peisene er nå ferdig montert. De er ikke så pene enda, mangler litt puss og maling.Stuepeisen er ny, men kjøkkenpeisen har vi kjøpt brukt. Den er selvsagt rentbrennende! Vi la inn en tennbrikett for å teste trekken.
 Vi har senket denne peisen litt for å være godt innenfor kravene til godkjent høyde mot taket over. Alternativet hadde vært å tette toppen og lage åpninger i front, men det var lite fristende. I vedrommet under ses inntaket for friskluft. Peisbildene er litt små, tatt med mobil.