torsdag 24. februar 2011

Tett tak og glad snekker!



Til alle våre følgesvenner på bloggen kommer en liten oppdatering.
Hytta vi har valgt er modell "Nordseter", helt ny i år 2010. Den har en grunnflate på ca 100 kvm og  loft på rundt 30 kvm. Den har peis i stuen og kjøkkenpeis i spisestuen. Kjøkkenet blir en avskjermet arbeidssone helt etter min smak. Her blir det tre soverom nede og et på loftet. Vi får på plass en liten badstue også.
Bygget settes opp på solid, tradisjonelt vis.
Vi har hatt kontakt med flere innen Jøra Bygg: Arne Solberg solgte tomt, Werner Øverli solgte hytta og har tatt seg av alt papirarbeidet. Dette er folk til å stole på!
Løype anleggsdrift har planert tomta. Øyvind Solberg prosjekterte og "tryllekunstneren" Oddbjørn sto for gravinga. Den ble enda bedre enn vi håpet på.
På byggeplassen er det god framdrift.

Som nevnt er all rupanelen på plass, og snart er alle veggene kledd med tømmerfals. Plassering av pipe og loftstrapp blir litt av en ingeniørkunst å få til. Vi gleder oss til å se hvordan snekkerne løser det. Vi hadde ikke klart det! I dag ble et lass Glava levert, og her er det vi kan trå til.
Første skitur rundt Skeikampen på en drømmedag. Prestkampen til høyre og bak oss Almannaskaret.
Det er veldig godt å være tilbake i dette landskapet vi liker så godt.

fredag 18. februar 2011

Det går framover!

I dag har vi fått nye bilder fra byggeleder Jo-Morten. Vi håper å begynne med isolasjon om ei uke,
og nå begynner vi å tro det også. Tre av sidene har fått tømmerpanel, og over soverommene er faktisk taket tett. Litt synd for snekkerne at det er snøvær. I helgen tar vi en tur opp for å ta unna snø og kanskje rydde litt. Fortsatt føler vi oss som i en drøm, det er et vakkert bygg!

søndag 6. februar 2011

Byggevogna er på plass.

Her skal vi bo for en periode. Vi har kjøpt ei solid og varm vogn med god plass.
I helgen har vi skuffet ut snø fra betongdekket og ryddet på byggeplassen.




 Her skal det opp vegg med pipe og peis. Bak kommer kjøkkenet.

 Mot stua og terassedøra.
 Spisestue.
 Inngangsparti med teknisk rom.
 Soverom.


Soverom.

 Bad.
 Loft med stue og et soverom.



Stua.

Lekeland for de minste.


onsdag 2. februar 2011

Tyvek og utvendig kledning

 Snekkeren gjør fint arbeid, vi er godt fornøyde. Veggene er kledd med Tyvek, og en vegg er panelt med ferdig grunnet tømmerpanel. I tillegg har en del av veggen mot nord fått kledning. Taket vil bli tettet med rupanel når tre av veggene er ferdige. Vi har vært oppe en kveldstur og ryddet i plankehaugen. Alt trevirke tar vi vare på. Det vil brenne godt som opptenningsved senere.
Nå følger vi spent med på værmeldingen. Blir det oppholdsvær på lørdag, skal vi hente Bjølseth'n og plassere den på tomta. Så tar vi en skitur mens vi planlegger framdriften.